Nyhet

Brf Viva är det bästa som byggdes i Göteborg 2019

Inte nog med att Riksbyggens bostadsrättsförening Viva (som vi varit entreprenör för) korats till 2019 års främsta miljöbyggnad, nu har den dessutom utsetts till Göteborgs bästa byggnad via Per och Alma Olssons fond.

Så här säger jurymedlemmen Mattias von Geijer om hur de ser på utnämningen: “Vi i juryn var framförallt imponerade av projektets genomgående höga kvalitet och nivå i så många aspekter – allt från arkitekturen till överskottsenergin. Det här var något klart utöver det vanliga, och vårt beslut var enhälligt.” Mattias von Geijer är till vardags bygglovsarkitekt på stadsbyggnadskontoret vid Göteborgs Stad och utmärkelsen ”Årets bästa byggnad” anses vara det finaste priset en byggherre kan få i Göteborg.

“Priset är också en eloge till alla våra samarbetspartners som bidragit i skapandet av Brf Viva” säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, i ett uttalande.

Byggnaden som brf Viva är inrymd i ligger på Dr Allards gata i Guldheden och färdigställdes 2018. Den innehåller 132 lägenheter.