Nyhet

Nu bygger vi Draken – Göteborgs högsta hotell

2023 kommer det expansiva området runt Järntorget få ett nytt blickfång och berikas med ett 34 våningar högt hotell, som förutom 474 rum kommer rymma restauranger och skybar med takterrass för nöjessugna göteborgare. Balder har tecknat avtal med K21 om att uppföra Clarion Hotell Draken, som Göteborgs hittills högsta hotell kommer heta. 

Draken kommer vara miljöklassat och byggas ihop med Folkets hus befintliga huskropp. Den klassiska biografsalongen Draken kommer behållas och dess femtiotalsstil kommer kombineras med en nutida look.

Via hotellingången från Olof Palmes plats kommer man mötas av ett lobbyplan som har ambitionen att bli göteborgarnas nya vardagsrum. Träningsfaciliteterna kommer även de bli något utöver det vanliga. Från löpbanden och hantelställningarna kommer man kunna ta träningsselfies med Göteborgs hamninlopp i bakgrunden. Bara en sådan sak.

Och apropå hotell, utöver det framtida hotellet på Järntorget är vi just nu även entreprenörer för det som kommer bli Mölndals högsta byggnad – Quality Hotel Mölndal.