Nyhet

Riksbyggens Brf Viva utsett till Årets Miljöbyggnad 2019

Vi har tagit vårt namn från K21-huset i Krokslätt, som var vårt första projekt och som utsågs till Årets miljöbyggnad 2015. Nu är det dags igen. Vi har varit entreprenörer för Riksbyggens Brf Viva i Guldheden, som den 11 oktober korades till 2019 års främsta miljöbyggnad av Sweden Green Building Council. Det är de som utser vinnarna i Sweden Green Building Awards – Sveriges mest prestigefyllda pris för hållbart samhällsbyggande.

Vi är mycket stolta över att ha varit delaktiga i det juryn anser ha “visat vägen för framtidens bostäder” och som är en av Sveriges mest hållbara bostadsrättsföreningar enligt SGBC. Dessutom är Brf Viva certifierat enligt Miljöbyggnad Guld.

Förutom oss har Riksbyggen samarbetat med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi och Göteborgs Stad vid byggandet av Brf Viva. Den har skapats inom ramarna för Riksbyggens “Positive Footprint Housing” som är ett tvärvetenskapligt forskningsarbete med helhetstänkande kring innovativ och hållbar bostads- och stadsutveckling.

Som Mikael Ahlén, Riksbyggens marknadsområdeschef i Göteborg uttrycker det: “Vi har lyckats skapa en tvärvetenskaplig plattform tack vare ett värdefullt samarbete mellan alla parter, och utan engagemanget från alla inblandade hade det inte varit möjligt”.